odchudzicsie
" />Legalna produkcja nalewek:
"Po pierwsze i najważniejsze primo" :
1. Spirytus do produkcji nalewek musi być zakupiony legalnie i musi być opłacona akcyza!
Chociaż jest to warunek najważniejszy do spełnienia to spełnić go najłatwiej.
Zapomnieć należy o używaniu spirytusu domowej roboty.
Mając tą świadomość, że półprodukt do produkcji nalewek zakupimy stosunkowo łatwo, należy uzbroić się "po zęby" w cierpliwość, zawziętość oraz czekan i raki na buty bo przed nami strome i oblodzone schody z tendencją do zaniku schodów, które zaczynają ustępować stromemu, gładkiemu i oblodzonemu wzniesieniu.
Im wyżej tym bardziej ślisko i coraz mniej tlenu a coraz więcej dziwnych i niezrozumiałych działań do zrozumienia.
Warto zapoznać się z historią Pana Karola Majewskiego z Łomianek, który w końcu dopiął swego i uruchomił produkcję nalewek ale obecnie twierdzi, że gdyby wiedział co go czeka to zająłby się czym innym a nalewki potraktował jako hobby i poczęstunek dla rodziny i znajomych.
http://www.nalewki.pl/index.html
Pozdrawiam
Winiarek
" />Zgodzie się z tym, że przetwarzanie alkoholu jest objęte specjalnym nadzorem.
Jednak po prześledzeniu przepisów prawnych pobieżnie (wczoraj poszperałem w necie) Pan Karol Majewski z łomianek rozpoczął działalność w, 2004r więc musiał działać zgodnie z starym prawem, czyli zdobyć koncesje. Teraz czyli po nowelizacji prawa w 2006r. tej koncesji nie trzeba (w przypadku robienia nalewek) potrzebny jest wpis w ministerstwie. Następnie trzeba uiścić opłatę za wpis ok. 1000zł i następną opłatę uzależnioną od wielkości produkcji. Jest od zajâŒ..ania przepisów, ale to da się przeskoczyć. Jest to na pewno działalność gdzie potrzebne jest o zarąbania kasy (tzn. bardzo, bardzo dużo kasy â tyle kasy, że ho ho ho).
Jak dowiem się, co i jak, to napisze, no może ktoś mnie uprzedzi â będę wdzięczny.