Indeks odchudzicsiekazeina przepis na kulki proteinoweKarpacki Okręg PrzemysłowyKatowice Przemysłowakazeina szkodzikaucje mieszkaniowe komunalne zwrotkącik w pokoju dla dzieckaKazimierz OstrowskiKazimierz dlonypubliczna przychodnia na SadybieKatedra Poznańska wersja niemiecka
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • drakonia.opx.pl
  •  

    odchudzicsie

    Zadziwiającym jest,że w takiej jak powyższa dyskusji , zawsze pada wiele
    sformułowań opartych o przekazy "z ust do ust",podejrzenia,wiedzę wydumaną
    itp.,a przecież wiele informacji można zweryfikować od razu w
    internecie,wystarczy tylko trochę pogrzebać.
    Padło na poczatku hasło:"czy tilapia to taki syf jak panga".? Hasło od początku
    niefortunne bo jak to porównać.? Jeden lubi ozory,ja ich nie znoszę,drugiemu
    smakuja świńskie ogonki-dla mnie to też Bóg wie co,jeden lubi cynadry,drugiemu
    one smierdzą mocznikiem,mortadela jest podobnież z krowich wymion i tak
    można przykłady mnożyć.Nie lepiej byka chwycić za rogi i nazwać rzecz po
    imieniu-dla jednego syf,dla drugiego przysmak.
    Jeśli coś jest jadalne to i zjadliwe ,a reszta to kwestia
    obróbki,przygotowania itp..Dobry kucharz to i stary kapeć potrafi przygotować
    pod beszamelem,albo z truflami i wszyscy będą go chwalić.
    Panga i tilapia to ryby zjadliwe i tylko od nas zależy co z nich
    potrafimy sporządzić.
    Zarzut,że ryby hodowalane są karmione byle czym jest prawdziwy i
    nieprawdziwy zarazem.No bo jak stwierdzić,czy padlina leżąca na dnie i
    przyciągająca raki i węgorze ,tak przez wielu uwielbiane jest lepsza
    dla naszego zdrowia i samopoczucia od granulatu paszowego stosowanego w
    hodowli ?
    W czasie wojny i zaraz po wojnie karpie karmiono padliną zwierzat
    hodowlanych. W dno stawu wbijano cztery pale,na nich rozciągano siatkę
    metalową , a na niej kładziono zdechłego konia.I to była bardzo wydajna
    metoda,a karpie z takiej hodowli były niebywale smaczne, bo żywiły się
    robakami spadającymi do wody ,a rozwijającymi się w padlinie. A teraz
    karpie karmi się mieszanką opracowaną przez naukowców i składająca się
    przykładowo z następujących składników:
    Pszenica ( ziarno)
    Mąka pszenna typ 850
    Otręby pszenne
    Gluten pszenny
    Kukurydza (ziarno)
    Mąka kukurydziana
    Kasza manna
    Łubiny
    Soja (ziarno)
    Mąka sojowa pełnotłusta
    Mączka sojowa (poekstrakcyjna)
    Izolat sojowy
    Len (siemię lniane)
    Konopie
    Produkty  przemysłu mleczarskiego
    Kazeina
    Kazeinian sodu
    Mleko w proszku odtłuszczone
    Mączki pochodzenia zwierzęcego*
    Mączka rybna
    Mączka mięsna
    Pozostałe
    Mielony granulat pstrągowy
     
    Mielony granulat karpiowy
    Mielony pokarm dla psów i kotów
    Oleje roślinne
    Jaja kurze

    I co w tym jest złego?.Robi się z tego granulat i wg naukowych wyliczeń
    jest on zadawany rybom.
    Podobne składniki używane są do hodowli łososiowatych,pstrąga,pangi,tilapii
    itd..
    Bardzo popularna jest konserwa rybna byczki w pomidorach.Początkowo robiono
    ją z babki łowionej u wybrzeży Bałtyku,ale gdy popularność konserwy
    wzrosła,a populacja babki zmalała zaczęto ją robić z ryb
    słodkowodnych(płoci,krasnopiór,leszcza, krąpia).Klient nie zorientował się i
    nadal konserwę zachwalał,ale jestem przekonana,że mało kto chciałby babkę
    zaserwować na swoim stole pod jakąkolwiek postacią.Podobnie jest z krąpiem.
    Chude to,ościste,mało smaczne,a w postaci konserwy jest chwalone.
    Albo żabnica- proszę zobaczyć jakie to paskudztwo,a kilogram fileta z
    żabnicy ponoć kosztuje 80 euro i jest poszukiwanym rarytasem.
    Jest taka ryba -minóg rzeczny(jest jej kilka odmian). Pasożyt żerujący na
    rybach jak pijawka. Paskudne to,ale są smakosze,którzy za minoga smażonego w
    occie dużo by dali,tyle,że już jest pod ochroną całkowitą.
    Padło tu też hasło,że dorsza i halibuta nie hoduje się. Otóż na Islandii
    są fermy tych ryb, borykające się z problemami zdrowotnymi ryb,ale są.
    I na koniec-nie jest prawdą pogląd,że nie robi się badań zdrowotności ryb i
    przetworów z ryb znajdujących się w handlu.Proszę zagłębic się w te strony
    (otwierać pdfy):
    e-ryby.eu/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1
    Proszę również poczytać te informacje:
    http://www.bondek007.pl/x2004/do_x.htm>


    www.aquamedia.org/aquainnovation/knowledgebase/afshowarticle_en.asp?aid=518&Aflg=po
    www.wcwi.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=271&Itemid=50

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • frania1320.xlx.pl
  •